Legile austerității vor fi dezbătute și votate azi în plenul Parlamentului

3595
Plenul reunit al Parlamentului se va întruni astăzi, la ora 10.00, pentru a adopta Legile austerității în forma modificată, după ce acestea au fost declarate parțial neconstituționale de judecătorii Curții Constituționale, notează HotNews.ro.
Pentru a putea intra în vigoare de la 1 iulie, acestea trebuie să fie promulgate până la sfârșitul sesiunii parlamentare, respectiv 30 iunie.
Birourile permanente ale Parlamentului au fost convocate ieri, la ora 13.00, pentru a discuta despre programul legislativ, în contextul modificărilor care trebuie operate la Legile austerității. "Să sperăm că nu e nevoie de o sesiune extraordinară, dar procedura e relativ simplă. Modificările de la Curtea Constituțională se operează printr-un raport al comisiilor juridice reunite și sunt adoptate în plen", a declarat duminică președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase.
Judecătorii Curții Constituționale au declarat, vineri, neconstituționale mai multe prevederi ale Legilor austerității pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament. În cazul Legii privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, CCR a declarat neconstituțional articolul care prevede reducerea pensiilor cu 15%. În plus, prevederile Legii privind unele măsuri din domeniul pensiilor, legate de pensiile magistraților, au fost declarate neconstituționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.749 secunde