Legea privind regimul străinilor în România, promulgată de Klaus Iohannis

398
Legea privind regimul străinilor în România, promulgată de Klaus Iohannis - iohannisapromulgatlegea-1541433830.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretul pentru promulgarea legii pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

"Străinilor intrați în România în scopul încadrării în muncă li se prelungește dreptul de ședere temporară în scop de muncă dacă prezintă contractul individual de muncă cu normă întreagă, înregistrat în registrul general de evidență a salariaților, din care rezultă că salariul este cel puțin la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. În cazul lucrătorilor înalt calificați, salariul trebuie să fie la nivelul de cel puțin două ori câștigul salarial mediu brut", prevede legea.

În legea în vigoare plata salariaților străini trebuia să fie cel puțin la nivelul câștigului salarial mediu brut pe țară, iar în cazul lucrătorilor înalt calificați salariul să fie la nivelul de cel puțin patru ori câștigul salarial mediu brut pe țară.

Străinilor care sunt numiți la conducerea unei filiale, reprezentanțe sau sucursale de pe teritoriul României a unei companii care are sediul în străinătate, în baza unui contract de mandat ori altui document cu aceeași valoare juridică, li se prelungește dreptul de ședere temporară în scop de muncă fără prezentarea unui contract de muncă, dacă fac dovada mijloacelor de întreținere obținute din activitatea desfășurată în această calitate, cel puțin la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, mai prevede legea.

De asemenea, străinilor intrați în România în scopul încadrării în muncă în calitate de lucrător "au pair" li se prelungește dreptul de ședere temporară în scop de muncă dacă prezintă contractul individual de muncă cu timp parțial, înregistrat în registrul general de evidență a salariaților, din care rezultă că durata timpului de muncă nu depășește 25 de ore pe săptămână, iar cuantumul salariului este cel puțin la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, calculat la fracția de timp lucrată.

Viza de lungă ședere pentru studii poate fi acordată, la cerere, străinilor care solicită intrarea pe teritoriul României în calitate de student, stagiar, elev sau care participă la un program de schimb de elevi sau proiect educațional. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0576 secunde