Legea privind construirea unui monument dedicat evreilor, promulgată de Iohannis

202
Legea privind construirea unui monument  dedicat evreilor, promulgată de Iohannis - legeaprivindconstruirea-1521211214.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a semnat, recent, decretul pentru promulgarea Legii privind construirea unui monument comemorativ dedicat eroilor evrei care și-au dat viața pentru România în Primul Război Mondial.

Inițial, inițiativa legislativă a fost adoptată de Senat, iar Camera Deputaților a fost for legislativ decizional.

"Construirea și inaugurarea monumentului se realizează de către Ministerul Apărării Naționale în termen de 18 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi. Prevederile acestei legi se îndeplinesc cu consultarea Federației Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic. Ministerul Apărării Naționale va elabora un proiect de hotărâre a Guvernului privind înscrierea monumentului în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naționale. De Ziua Eroilor, Ministerul Apărării Naționale și Federația Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic organizează la monument o ceremonie de comemorare a eroilor evrei care și-au dat viața pentru România în Primul Război Mondial", prevede actul normativ.

Potrivit inițiativei legislative, monumentul va fi construit în municipiul București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3951 secunde