Premierul Mihai Tudose:

"Legea pensiilor e cea mai grea lege pe care o poate avea România"

239
2
Premierul Mihai Tudose a anunțat, vineri, că Legea pensiilor este în lucru și poate va fi gata anul viitor, precizând că aceasta este cea mai grea lege pe care o poate avea România în prezent.


"Punctul de pensie crește de la anul. O creștere cu 10%. Legea pensiilor este în lucru, poate va fi gata la anul, să vedem apoi cât durează implementarea și în ce ordine va fi implementată. Va fi foarte greu de procesat milioane de dosare, de recalculat. La nivelul Ministerului Muncii se fac simulări, se fac diverse proceduri, se stabilește impactul bugetar, cât de repede putem s-o facem, în ce tranșe putem s-o facem și în ce timp se poate face, ca atunci când o punem pe dezbatere publică să avem răspunsurile la toate întrebările, fiindcă este o lege foarte grea, foarte grea, cred că e cea mai grea lege pe care o poate avea România astăzi", a declarat premierul Mihai Tudose, la Antena 3.


Potrivit șefului Executivului, sunt inechități de rezolvat în acest domeniu.


"Până la urmă, pensia nu e o pomană pe care o primește cineva de la stat. E dreptul lui, e recompensa lui. Și acolo au fost derapaje foarte mari. Doi oameni au muncit la fel, același interval de timp, în aceleași condiții, pe aceeași calificare, au ieșit la pensie la interval de doi ani și au decalaje de pensie incredibile. Nu se poate așa ceva. Oamenii trebuie să simtă că sunt tratați așa cum merită după o viață de muncă", a mai afirmat Tudose.


Comentează știrea

DODO
25 noiembrie 2017
acum e grea ?

pai nu promiteati marea cu sarea in campanie ? acum o dati de gard ? inca o dovada de prosteala a oamenilor...si cite mai sint !

MIHAI
29 noiembrie 2017
AVE TUDOSE , MURITORII TE SALUTA

Nu ne indoim de inteligenta si capacitatea dlui premier si este suficient sa-i privim poza ca sa ne convingem ca mai are si alte calitati inca ascunse sau pe care noi cetatenii orbi si chiori inca nu le vedem ( dar cand le vom vedea va fi prea tarziu ) . Eforturile sisifice pe care le face el cu zeitatea Olguta , nu sunt depasite decat de muntele care s-a scremut ca sa nasca un soarece . Constatam cu acest prilej ca toti cei care au nenorocit Romania si au saracit cetatenii , pozeaza in salvatori , in reformisti , inovatori si specialisti in remedierea situatiei . Pentru a rezolva problema , Tudose si Olguta , constienti de greutatea , durata si maretia operei . se angajeaza , asa dupa cum rezulta din declaratie , ca prin diverse simulari si proceduri sa stabileasca transele , precum si durata acestor facaturi si , in sfarsit , dupa interminabile dezbateri publice sa aiba raspunsuri la toate intrebarile . Romania va avea legea " pe care o va avea astazi " . E clar ? Declaratia ne aminteste de spusele tiganului potcovar care , cu ajutorul secretarului de partid a fost primit in PCR , drept pentru care , dupa confirmare tiganul a spus : Nasule , ma angajez ca membru de partid sa muncesc , daca va fi nevoie chiar si sapte ani ca sa realizam planul cincinal . Trebuie sa ma opresc . Ma podidesc lacrimile la gandul anilor de mari si indelungate chltuieli de energie pentru a vedea legea finalizata . Si este normal , fiind vorba de o lege " foarte , foarte , foarte grea " . Nu putem ignora si eventualele riscuri pe care si le asuma acest guvern . Este posibil , ca dupa corectarea tuturor neregulilor constatate , sa ne trezim ca vom avea pensii mai mari decat politicianistii si guvernantii care fac atatea sacrificii pentru popor , ceea ce noi nu putem admite . P.S . Am aflat ce inseamna expresia " poate va fi gata ( legea ) anul viitor " . Inseamna ca va fi gata la calendele grecesti .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3545 secunde