Lege promulgată. Militarii și polițiștii pot folosi banii de chirie pentru rate la locuințe

4000
Lege promulgată. Militarii și polițiștii pot folosi banii de chirie pentru rate la locuințe - legepromulgata-1543851765.jpg
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, zilele trecute, legea prin care militarii și polițiștii vor putea opta să folosească banii pe care îi primesc pentru achitarea chiriei pentru plata ratelor la creditele pentru locuințe.

Conform Administrației Prezidențiale, Legea prevede că polițiștii și cadrele militare care îndeplinesc condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie și care contractează un credit imobiliar/ipotecar destinat achiziționării unei locuințe beneficiază de compensație lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului. În această situație, compensația lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut, dar nu poate depăși rata lunară plătită pentru creditul imobiliar/ipotecar. Compensația lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.

Pentru aceste persoane sumele pot fi justificate cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3726 secunde