Laura Codruța Kovesi: "Sunt alături de procurorii și judecătorii care lucrează sub presiune"

238
Laura Codruța Kovesi:

Articole de la același autor

Laura Codruța Kovesi a ajuns, ieri, înapoi în țară. Fosta șefă a DNA a mulțumit, pe aeroportul Otopeni, pentru susținere și a declarat că este alături de magistrați în protestul lor față de OUG 7. Ea a spus că votul prin care comisia LIBE a decis să devină procuror șef european este în egală măsură și pentru procurorii și judecătorii care lucrează sub presiune, dar și pentru românii care au susținut statul de drept. 


"Acest vot nu este doar pentru mine, acest vot este pentru tot sistemul de justiție român. Este un vot pentru tot cetățenii din România care în ultimii ani au susținut lupta cu corupția și au susținut statul de drept. Este un vot pentru toți procurorii și judecătorii din Europa care lucrează sub presiune", a precizat fosta șefă a DNA.


Ea a mai adăugat că este onorată că a trecut prima în urma interviului susținut cu comisia tehnică, însă trebuie să aștepte decizia care se va lua de către politicieni. 


"Va fi o decizie politică, în urma negocierilor dintre Consiliul și Parlamentul European. Deci ceea ce a depins de mine eu am făcut. Încă o dată, vă mulțumesc celor care m-ați susținut. Au fost foarte importante încurajările", a spus Kovesi.
Laura Codruța Kovesi are șanse sporite să fie șefa Parchetului European. Comisia LIBE din Parlamentul European a avut miercuri dimineață întâlnirea coordonatorilor, la ora locală 9:00, iar la ora locală 11:00 (12:00, ora României) s-a întâlnit în reuniune extraordinară, pentru a vota în privința candidatului pentru postul de procuror-șef al Parchetului European, o instituție nou înființată, ce va începe să funcționeze de anul viitor. Cele mai multe voturi le-a primit Laura Codruța Kovesi, mai exact, 26 de voturi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4473 secunde