Laura Codruța Kovesi a câștigat procesul cu Inspecția Judiciară la ÎCCJ. Decizia instanței este definitivă

217
Laura Codruța Kovesi a câștigat procesul cu Inspecția Judiciară la ÎCCJ. Decizia instanței este definitivă - kovesi7-1553520399.jpg
Curtea Supremă a decis că fosta șefă a DNA nu a comis abateri disciplinare, așa cum reieșea dintr-o anchetă a Inspecției Judiciare.


UPDATE: Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, luni, recursul Inspecției Judiciare și a decis că fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi nu a săvârșit abatere disciplinară când și-a desemnat consiliera, judecătoarea Dana Tițian, să efectueze un control la structurile DNA din Suceava și Iași. Decizia instanței este definitivă.

Doi magistrați din complet, Corina Alina Corbu și Maria Hrudei, au făcut opinie separată, în sensul admiterii acțiunii disciplinare și sancționării lui Kovesi cu avertisment.

Corina Alina Corbu este președintele Secției de contencios administrativ și fiscal din cadrul Instanței supreme. Ea a fost trimisă în judecată de DNA în anul 2014 pentru complicitate la favorizarea făptuitorului, fiind achitată definitiv în mai 2018.

Inițial, în iunie 2018, Secția pentru procurori a CSM a decis că Laura Codruța Kovesi nu a săvârșit o abatere disciplinară în acest caz, însă Inspecția Judiciară a făcut recurs, respins luni de Instanța supremă.

Inspecția Judiciară susține că Kovesi a emis un ordin, în anul 2017, prin care consiliera sa, judecătoarea Dana Tițian, a fost desemnată să facă parte dintr-o comisie de control la structurile teritoriale ale DNA din Iași și Suceava.

În opinia Inspecției Judiciare, Kovesi nu avea voie să desemneze un judecător să controleze activitatea unor procurori.

Inspecția Judiciară mai are o acțiune deschisă împotriva lui Kovesi la Instanța supremă, în legătură cu neprezentarea la audierile organizate de Comisia parlamentară de anchetă pe tema alegerilor prezidențiale din 2009, acțiune care a rămas în pronunțare.

În timpul procesului desfășurat pe 18 martie, Kovesi a declarat că nu este un om perfect, însă nu a încălcat niciodată legea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4037 secunde