La plajă doar cu șezlong? "Este o măsură discriminatorie!"

1159
La plajă doar cu șezlong?

Articole de la același autor

Reprezentanții USR Constanța critică măsura Guvernului Orban prin care, de la 1 iunie, cei care merg la plajă sunt obligați să stea pe șezlonguri.

"Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între șezlonguri. Intenția Guvernului este de neînțeles. În câteva cuvinte, ai bani mergi la plajă, n-ai bani, stai acasă. Așa bine cum șezlongurile sunt puse la distanță de doi metri unul față de celălalt, se putea lua decizia ca și cei care preferă să stea pe nisip să păstreze aceeași distanță. Regulile de distanțare sunt obligatorii în această perioadă, dar reguli generale, nu doar pentru unele categorii sociale", au spus cei de la USR Constanța.

Mai mult, deputatul constănțean Stelian Ion, de la USR, a criticat dur această decizie pe care o consideră discriminatorie. În plus, el a explicat că, dacă decizia nu va fi modificată astfel încât să permită tuturor românilor să poată face plajă, este hotărât să atace decizia în instanță.

"Trag un semnal de alarmă și transmit Guvernului Orban să modifice hotărârea ce vizează decizia prin care se impune că oamenii au acces la plajă doar cu șezlong. Este o încălcare a drepturilor și o discriminare față de cei care nu își permit să închirieze un șezlong și își permit doar un prosop sau cearceaf. Cred că este o măsură abuzivă și discriminatorie, motiv pentru care sunt decis să o atac în instanță dacă lucrurile nu se remediază", a spus deputatul Stelian Ion.

Reamintim că premierul Ludovic Orban a anunțat care sunt condițiile pentru deschiderea plajelor, după data de 1 iunie.

"La plajă se va sta doar pe șezlong, între șezlonguri trebuie păstrată o distanță de cel puțin 2 metri, iar intrarea și ieșirea de pe plajă se va face organizat, în baza unor reguli stabilite de autorități, pentru a nu se crea busculade", a transmis premierul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1723 secunde