Kovesi: "Am atâtea acțiuni disciplinare și verificări cum nu are niciun procuror"

138
Kovesi:
Fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi a declarat miercuri, la ieșirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, că are acțiuni disciplinare împotriva ei cum nu are niciun alt procuror, subliniind că există tendința de a fi judecată public.

Kovesi s-a prezentat miercuri la CSM, unde există pe rol două rapoarte întocmite pe numele ei de către Inspecția Judiciară cu privire la săvârșirea unor abateri disciplinare.

La ieșire, Laura Codruța Kovesi a anunțat că discutarea celor două rapoarte a fost amânată de Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM.

"Este o activitate în derulare, se administrează probe, nu o să îmi fac apărarea în spațiul public. Am atâtea acțiuni disciplinare și verificări cum nu are niciun procuror. Văd că există tendința de a fi judecată public, mai ales de către unii. O să vedem soluțiile care se vor da. Deocamdată, ambele cauze care au fost astăzi s-au amânat", a precizat Kovesi.

Pe de altă parte, Kovesi a spus că așteaptă rezultatul negocierilor dintre Parlamentul European și Consiliu privind funcția de șef al Parchetului European.

"Cred că se negociază profesionalismul celui care trebuie să dețină această funcție. Până în acest moment, din perspectiva Comisiei tehnice, eu am fost prima dintre candidații care s-au calificat în această procedură. Aștept rezultatul acestor discuții care se fac între Parlamentul European și Consiliu. Nu știu ce elemente de negociere sunt avute în vedere. Din punctul meu de vedere, ca profesionist, eu mi-am făcut treaba, am ieșit prima. Aștept rezultatul acestor negocieri", a precizat Kovesi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5133 secunde