Korodi Attila: "Nu se pune problema ca UDMR să sprijine Guvernul"

220
Korodi Attila:

Articole de la același autor

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Korodi Attila, a declarat, ieri, că, în prezent, nici nu se pune problema ca Uniunea să discute cu premierul Viorica Dăncilă despre un eventual sprijin politic acordat Executivului, în condițiile în care coaliția de guvernare nu s-a destrămat. 


"Efectiv, declarația premierului nu o înțelegem. Poate numai din perspectiva conflictului intern din coaliția de guvernare, pentru că nici nu se pune problema ca UDMR, cu majoritatea care la ora actuală încă este stabilă, este creată, este formată, să aibă vreo discuție politică pentru a sprijini Guvernul. Nu, nu vom face acest pas, pentru că decizia noastră a fost fermă. La ora actuală, coaliția de guvernare, chiar dacă sunt conflicte interne, este stabilă și din percepția noastră nici nu se pune problema destrămării acestei coaliții", a afirmat Korodi Attila, la RFI. 


În opinia sa, nici în eventualitatea în care ALDE va ieși de la guvernare, UDMR nu va susține un Guvern PSD minoritar, deoarece "nu există acea încredere care poate să fie baza unei colaborări politice pentru sprijinirea Guvernului". 
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, zilele trecute, că o să vorbească și cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, referitor la susținerea Guvernului de către parlamentarii acestei formațiuni, ea adăugând că este normal să poarte astfel de discuții cu toți liderii politici. 


"O să discut și cu domnul Kelemen Hunor. Este normal să discut cu toți liderii politici. Așa este undeva unde într-adevăr vrei să obții consens și vrei să discuți cu toți cei care acceptă un dialog. Cu cei care nu îl acceptă e foarte greu să intri într-o discuție în care auzi numai țipete și urlete, nu asta caracterizează poporul român", a răspuns Dăncilă, întrebată de presă dacă intenționează să aibă o întâlnire cu liderul UDMR. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5746 secunde