Klaus Iohannis: Voi contesta Codurile la CCR

244
Klaus Iohannis: Voi contesta Codurile la CCR - klausiohannis2-1530706575.jpg
Președintele Klaus Iohannis a condamnat adoptarea Codului penal în Camera Deputaților și a anunțat că va contesta atât modificările la Codul penal, cât și pe cele aduse Codului de procedură penală. Iohannis a acuzat PSD că practică o dictatură a majorității în Parlament și că nu a ținut cont de niciun argument adus de Opoziție împotriva modificării codurilor. 


Declarațiile președintelui Klaus Iohannis:
  • Astăzi s-au votat în Parlamentul României mai multe modificări la Codul Penal. Doresc să comentez acest lucru, pe care îl consider absolut revoltător. Este absolut inadminsibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității și este profund dăunătoare democrației. 
  • Mulți politicieni spun că ar trebui să dăm mai multă atenție Parlamentului. Pentru asta, Parlamentul trebuie să dea atenția cuvenită. PSD a trecut în timp record Codul Penal prin Parlament, cu un simulacru de dezbatere, și acest lucru este profund dăunător. PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, a reușit în scurt timp să transforme dezbaterea într-o dezbatere lipsită de transparență, cu un rezultat previzibil: se trece cu tăvălugul peste argumentația opoziției.
  • Despre conținutul Codului Penal modificat voi avea o prezentare mai lungă când voi contesta la CCR actul normativ. Este bine de știut că și Codul de procedură penală este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările sunt, în mare parte, fie inutile sau toxice și dăunătoare și am de gând să folosesc toate instrumentele pentru a le contesta.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7953 secunde