Klaus Iohannis: Susțin activitatea DNA și a procurorului-șef al instituției

164
Klaus Iohannis: Susțin activitatea DNA  și a procurorului-șef al instituției - iohannis-1519406418.jpg
Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că susține în continuare activitatea DNA și a procurorului-șef al instituției, Laura Codruța Kovesi.

"Am spus acest lucru. Da, o susțin. Susțin și pe doamna Kovesi și susțin și activitatea DNA. M-am exprimat în repetate rânduri că DNA face o treabă bună și conducerea DNA face o treabă bună, iar ceea ce am auzit aseară nu a fost de natură să-mi schimbe opinia", a spus șeful statului înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Întrebat dacă a avut o discuție cu ministrul Justiției pe tema revocării din funcție a Laurei Codruța Kovesi înainte de a face această propunere, șeful statului a răspuns că nu a avut o astfel de discuție.

El a arătat, însă, că a avut o altă discuție cu ministrul Justiției.

"Am avut o discuție, dar nici nu mi s-ar fi părut corect să-l întreb, nici lui nu i s-a părut necesar să mă informeze. Am avut o discuție mai degrabă principială, fără să discutăm în prealabil acest aspect", a arătat șeful statului, citat de Agerpres.

Iohannis a indicat că nici după ce ministrul a făcut respectiva propunere nu a avut o discuție cu acesta.

Șeful statului a subliniat că va folosi toate prerogativele constituționale pentru apărarea independenței justiției. Întrebat cât de aproape este de ideea referendumului pe tema justiției, șeful statului a răspuns: "Asta este o discuție care se poate purta, dar nu astăzi la Bruxelles".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5488 secunde