Klaus Iohannis se întâlnește vineri cu președintele Comisiei Europene

118
Klaus Iohannis se întâlnește vineri cu președintele Comisiei Europene - junker064352500-1547033899.jpg
Președintele Klaus Iohannis îi va primi, vineri, la Palatul Cotroceni, pe membrii Comisiei Europene (Colegiul Comisarilor), în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului UE, începând cu 1 ianuarie 2019.

Șeful statului va avea și o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, subiectul discuțiilor va fi legat de Președinția României la Consiliul UE, cu accent pe principalele dosare europene pe care țara noastră le va gestiona în această perioadă.

Șeful statului va sublinia că exercitarea pentru prima dată de către România a Președinției rotative a Consiliului UE va reprezenta o bună oportunitate pentru a reafirma angajamentul în favoarea consolidării proiectului european, precizează sursa citată.

"Președintele Klaus Iohannis va evidenția faptul că România dorește să exercite un mandat de succes, orientat spre rezultate concrete, care să contribuie la avansarea agendei europene, ținând cont, însă, de contextul complex în care își va derula activitatea în următoarele șase luni", se arată în comunicat.

Colegiul Comisarilor efectuează, la începutul fiecărui semestru, o vizită în statul membru care deține Președinția Consiliului UE, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8108 secunde