Klaus Iohannis: "Ne îndreptăm spre un guvern PNL sau în jurul PNL"

574
Klaus Iohannis:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Palatul Cotroceni, că este nevoie de un guvern de tranziție, adăugând că preferă unul politic, context în care se conturează posibilitatea constituirii unui cabinet în jurul PNL.
El a anunțat că cel mai târziu marți va desemna un premier.


"PSD a confirmat că nu a înțeles nimic din evoluția politică și din dorința românilor, au lipsit de la consultări. Au lipsit nemotivat, adică au chiulit. Acum e nevoie să se instaleze urgent un nou guvern, un guvern pe care l-am numit un guvern de tranziție, fiindcă, indiferent dacă vom avea sau nu anticipate sau alegeri la termen, va fi un guvern care va fi în funcție o perioadă relativ scurtă. Orice zi în plus cu acest guvern interimar pesedist este o zi pierdută pentru România și pentru români. Vreau să lămuresc un lucru din capul locului. Eu prefer un guvern politic și nu voi căuta altă soluție decât un guvern politic. PNL a spus foarte clar și răspicat că e dispus să preia guvernarea, chiar dacă este complicat și se anunță un parcurs dificil. Toate celelalte formațiuni au afirmat că vor sprijini într-o formă sau alta o astfel de abordare. Așa că de pe acum deja este destul de clar că ne îndreptăm înspre un guvern PNL sau în jurul PNL", a afirmat președintele Iohannis la finalul consultării cu  partidele politice.
El a spus că este nevoie urgent de un guvern "care asigură corectitudinea organizării alegerilor prezidențiale".


"Avem nevoie urgent de un guvern care asigură corectitudinea organizării alegerilor prezidențiale, este nevoie de un guvern care pregătește bugetul pentru anul viitor, pentru 2020, este nevoie de un guvern care închide cu responsabilitate bugetul pe anul 2019", a mai spus șeful statului.


Iohannis a precizat că intenționează să facă cel târziu marți o desemnare a unui prim ministru, subliniind că nu va fi "un personaj din PSD".


"Consultările începute vor fi continuate luni, poate și marți, într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica ce trebuie făcut și de ce trebuie făcut. Însă vreau să știe toată lumea că intenționez să fac repede o desemnare. Luni, cel târziu marți, voi desemna un prim ministru care va veni în Parlament cu o propunere de Guvern. Contextul desemnării să fie foarte clar: nu voi desemna un personaj din PSD, nu voi desemna pesediști pentru guvernare", a adăugat președintele Iohannis. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5234 secunde