Klaus Iohannis, mulțumit de pregătirile pentru Summitul PPE de la Sibiu

284
Klaus Iohannis, mulțumit de pregătirile pentru Summitul PPE de la Sibiu - klausiohannis44-1557255214.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis va participa, astăzi, la Sibiu, la ședința Biroului Executiv al PNL, iar mâine, la Summitul Partidului Popular European (PPE). 


Potrivit agendei șefului statului, astăzi, acesta se va afla la reuniunea Biroului Executiv al PNL, împreună cu președinții de consilii județene și primarii de municipii liberali, și va participa la deschiderea Conferinței "Viitorul Europei: Perspectivele Evoluțiilor Contemporane", la Facultatea de Medicină "Victor Papilian", și la dezbaterea "Dialogul cetățenesc", eveniment organizat de către Comisia Europeană la Centrul "Ion Besoiu". 


Mâine, președintele Iohannis va lua parte la Summitul Partidului Popular European, organizat la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA. La Summitul PPE, șeful statului va avea declarații de presă comune cu președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, cu președintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, și cu președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban. 


Tot mâine, șeful statului va găzdui Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, care va avea loc la Primăria din Sibiu. La prima parte a reuniunii va participa și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani. 
Președintele Iohannis va fi prezent și la dejunul de lucru al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană, de la Muzeul Brukenthal.


La finalul reuniunii Summitului informal de la Sibiu, șeful statului va lua parte la o conferință de presă comună cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. 
Reamintim că președintele Klaus Iohannis a sosit încă de ieri la Sibiu pentru a verifica stadiul pregătirilor care au loc în clădirea Primăriei, unde va avea loc Summitul UE, și la Palatul Brukenthal, unde va avea loc dineul oficial al oaspeților europeni. 
Șeful statului s-a declarat mulțumit de felul în care arată orașul înainte de evenimentul din 9 mai. 
"Am participat la ultimele probe, ultimele verificări și, cel puțin din ce am văzut până acum în oraș, lucrurile sunt foarte bine pregătite. Orașul arată foarte bine, primăria, doamna primar Fodor s-au străduit foarte mult încă de când s-a știut că se va organiza acest Summit și rezultatul se vede", a declarat președintele Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4222 secunde