Klaus Iohannis: "Mulți se așteptau ca mandatul României să fie mediocru"

379
Klaus Iohannis:
Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că Președinția română a Consiliului Uniunii Europene a încheiat 90 de dosare legislative, arătând că mulți au fost surprinși de acest lucru, deoarece se așteptau ca mandatul României să fie unul mediocru.
"Nu știu dacă este bine să vorbim despre o moștenire, nu putem crea o moștenire în șase luni, dar poți face treabă bună. Puțini au avut așteptări foarte mari când am început Președinția, mulți se așteptau să fim mediocri, dar eu am luat foarte în serios laudele președinților Tusk și Juncker. Președinția română a încheiat 90 de dosare, știți câte se încheiau în alte Președinții, ceea ce arată nu numai intensitatea și cantitatea muncii noastre, ci și calitatea, pentru că suntem buni parteneri, negociatori și instituții cu standarde ridicate, iar echipa română a reușit ceva neașteptat. De aceea am spus că Președinția română a fost surprinzătoare, pentru că a avut rezultate mult mai bune decât se așteptau toți. Dacă putem să definim acest lucru ca o moștenire, și anume că România e mult mai bună decât imaginea pe care o are, cred că este o moștenire bună", a răspuns șeful statului, la Bruxelles, citat de Agerpres, în declarația comună cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, la o întrebare legată de moștenirea pe care o lasă România după Președinția Consiliului UE.


Ulterior, șeful statului a prezentat rezultatele obținute în timpul Președinției României la Consiliul UE.
"Agenda strategică adoptată reflectă pe deplin cele zece angajamente pe care le-am adoptat la Summitul de la Sibiu, intitulate "Spiritul de la Sibiu", așa le numesc eu. Acum, obiectivul central este să rămânem uniți, hotărâți și eficienți în eforturile noastre de a pune în aplicare această agendă și de a obține rezultate pentru toți. România este pe deplin angajată în această privință. Vreau să salut în mod special faptul că principalele priorități și linii de acțiune identificate în agenda strategică reflectă viziunea noastră comună pentru viitorul Uniunii. Acesta este un semn clar de unitate și coeziune", a mai spus Klaus Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2954 secunde