Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Internațională a Romilor

139
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Internațională  a Romilor - klaus-1523277252.jpg
Președintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, subliniind că "este important să înțelegem care sunt tradițiile, valorile, aspirațiile și nevoile comunităților rome, pentru a identifica acele soluții care contribuie concret la incluziunea socială a membrilor minorității rome, prezervând, în același timp, identitatea lor culturală".

"De Ziua Internațională a Romilor, transmit gândurile mele bune cetățenilor de etnie romă din țara noastră! Ca în fiecare an, 8 aprilie constituie și un prilej potrivit de a readuce în atenția publică problemele cu care se confruntă una dintre cele mai numeroase minorități etnice din Europa, care este încă expusă diverselor forme de excludere socială și de marginalizare. Este important să înțelegem care sunt tradițiile, valorile, aspirațiile și nevoile comunităților rome, pentru a identifica acele soluții care contribuie concret la incluziunea socială a membrilor minorității rome, prezervând, în același timp, identitatea lor culturală", precizează șeful statului, citat de Agerpres.

Iohannis spune că "în anul Centenarului României trebuie să evidențiem contribuția cetățenilor de etnie romă la istoria și diversitatea societății noastre".

"Suntem, în aceeași măsură, datori să sprijinim această minoritate în rolul pe care îl joacă în consolidarea țării noastre ca un spațiu al coeziunii sociale și al solidarității în jurul marilor proiecte naționale, construite pe valorile toleranței și respectului reciproc", încheie Klaus Iohannis mesajul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4233 secunde