Klaus Iohannis, mesaj de Ziua împotriva corupției: Rămân alături tuturor magistraților care duc această bătălie

183
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua împotriva corupției: Rămân alături tuturor magistraților care duc această bătălie - iohannis003605x384-1544344374.jpg
Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei internaționale împotriva corupției. Președintele a spus că milioane de oameni trăiesc în sărăcie din cauza corupției și că este alături de toți magistrații care duc lupta împotriva corupției.

"Corupția este o boală care macină democrația și ține captivi milioane de oameni în sărăcie. Corupția înseamnă lipsa autostrăzilor, spitale insalubre, școli fără condiții, administrație blocată. România nu va putea progresa la adevărata sa capacitate până ce nu vom reuși să învingem acest flagel.

Susțin continuarea luptei anticorupție pentru o Românie sănătoasă și rămân alături tuturor magistraților care duc această bătălie, cu mult curaj, zi de zi. Cinstea și integritatea trebuie reinstaurate la toate nivelurile societății noastre. Stă în puterea noastră!

Un NU hotărât corupției trebuie să devină dintr-un slogan, un mod de a fi!", a spus președintele Klaus Iohannis.

Ziua internațională împotriva corupției, instituită de Organizația Națiunilor Unite (ONU) în 2003, se sărbătorește anual, la 9 decembrie.

Semnată de România la 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic) și ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva corupției este primul tratat cu vocație universală în domeniul combaterii corupției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4085 secunde