Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Comemorării Victimelor Fascismului și Comunismului

119
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Comemorării Victimelor Fascismului și Comunismului - klausiohannispresedinte2465x390-1503477102.jpg

Articole de la același autor

Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Comemorării Victimelor Fascismului și Comunismului, în care le cere autorităților locale și centrale să dea dovadă de "claritate morală" în onorarea celor ce au făcut parte din rezistența anticomunistă sau antifascistă.


"Orice tip de rezistență sau opoziție care s-a îndepărtat însă de valorile democratice și care a îmbrățișat ideologii extreme, care a negat supremația condiției umane și a instituțiilor libertății democratice, luptând împotriva unui totalitarism sub o altă formă de totalitarism și extremism, nu poate fi valorizată. Recunoașterea și omagierea doar a acelor modele care au luptat împotriva totalitarismului de pe poziții democratice reprezintă și un semnal pe care îl transmitem tinerei generații: doar conștientizând ce a fost drept și ce a fost greșit în trecutul recent vom putea construi un viitor prosper pentru țară. Tocmai de aceea este important ca autoritățile centrale și locale să dea dovadă, în numele crezului democratic, de claritate morală în eforturile lor de onorare a celor care au făcut parte din rezistența antifascistă sau anticomunistă", spune șeful statului în mesaj.


El subliniază că semnarea, la 23 august 1939, a Pactului Ribbentrop-Molotov a însemnat consacrarea faptului că "fascismul, nazismul și comunismul nu sunt altceva decât forme de manifestare ale acelorași expresii antidemocratice, de ură și intoleranță".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3731 secunde