Klaus Iohannis: La aceste alegeri europarlamentare se va decide realmente viitorul Europei

123
Klaus Iohannis: La aceste alegeri europarlamentare se va decide realmente viitorul Europei - bigmesaj13aug20187-1557399697.jpg
La alegerile europarlamentare din 26 mai se va decide realmente viitorul Europei, cetățenii având de ales între partidele tradiționale și cele extremiste, care vin cu sloganuri, dar nu cu soluții, a declarat joi președintele Klaus Iohannis, la Sibiu, înainte de începerea Summitului informal al șefilor de stat sau de guvern din UE.



El a menționat că este semnatar al Apelului liderilor europeni de Ziua Europei privind participarea la alegerile europarlamentare.

"Sunt printre semnatarii acelui apel și nu întâmplător a fost lansat astăzi, de Ziua Europei. Toți președinții din UE, președinții de state, am semnat un apel prin care îi chemăm pe europeni la urne. Aceste alegeri europarlamentare nu sunt alegeri obișnuite. La aceste alegeri se decide realmente viitorul UE. Avem peste tot partide eurosceptice, politicieni populiști, politicieni care nu vor să continuăm în această frumoasă Uniune Europeană. Iar cetățenii europeni sunt chemați să decidă prin vot ce fel de viitor vrem pentru UE. Este clar că avem de ales între partide tradiționale, partide care vin cu soluții și partide populiste, extremiste, care vin cu sloganuri, dar nu cu soluții. Iată și pentru români acest vot contează și acest vot contează și la europarlamentare și la referendum", a punctat șeful statului.

Klaus Iohannis a reafirmat că data de 9 Mai, Ziua Europei, este o zi mare pentru România.

"Astăzi, de Ziua Europei, Europa vine în România. Aici, în centrul României, de la Sibiu se va decide viitorul UE. (...) Vom decide cum va arăta viitorul UE. Avem pregătită o declarație, declarația pentru cetățenii europeni - Declarația de la Sibiu - care va arăta că suntem hotărâți, suntem uniți, știm ce vrem, dorim să ne implicăm pentru un viitor foarte bun al Uniunii Europene. O zi foarte importantă pentru România, foarte importantă pentru români. Astăzi Europa vine la noi, România contează, românii contează", a spus președintele.

Întrebat dacă se va regăsi pe agenda discuțiilor de joi și problema securității energetice, Klaus Iohannis a precizat: "Pe agenda strategică, cu siguranță această chestiune se va regăsi".

"Astăzi, bănuiesc că, în cadrul discuțiilor, vom aborda, pentru a stabili liniile directoare pentru agenda strategică pentru următorul mandat, și chestiuni legate de climă, chestiuni legate de securitatea energetică. Toate acestea vor fi discutate. O să vedeți în Declarația de la Sibiu, multe chestiuni vor fi enunțate, dar următoarea fază este la Consiliul din iunie, când stabilim agenda strategică pentru următorul mandat", a adăugat șeful statului, citat de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5965 secunde