Klaus Iohannis, discuții cu congresmenii americani despre ridicarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA

145
Klaus Iohannis, discuții cu congresmenii americani despre ridicarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA - klausiohannispupitru-1496991254.jpg
Președintele Klaus Iohannis a discutat ieri, în cadrul întâlnirilor de la Congresul SUA, despre simplificarea procesului în ceea ce privește VisaWaiver și a primit asigurări din partea senatorilor și membrilor Camerei Reprezentanților că sprijină ridicarea vizelor pentru România. 


"Președintele României a evidențiat și importanța realizării de progrese concrete pentru includerea României în programul VisaWaiver. Atât senatorii, cât și membrii Camerei Reprezentanților au asigurat că sprijină ridicarea vizelor pentru România și că există un grup de lucru bi-partizan care face toate eforturile posibile pentru găsirea unor soluții care, în limitele legislației americane curente, ar putea simplifica procesul de accedere la acest program", precizează Administrația Prezidențială.


De asemenea, oficialii au discutat relația dintre Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, Klaus Iohannis subliniind că România susține întărirea relației transatlantice. Șeful statului român a evidențiat și oportunitățile de extindere a parteneriatului economic dintre România și SUA.


Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, în cadrul vizitei la Congresul SUA cu Președintele pro-tempore al Senatului SUA, Orrin Hatch, și alți membri ai Senatului SUA‎ (Senatorii Ron Johnson și Ben Cardin), precum și cu membri ai Camerei Reprezentanților (Robert Aderholt, Tim Walberg, Jackie Walorski, Devin Nunes, Col Paul Cook, Mike Rogers, Dana Rohrabacher,‎ George Holding și Jim Banks), în cea mai mare parte membri ai Grupului de Prietenie (,,Caucus-ul'') pentru România din Congresul american,‎ împreună cu co-presedintele Grupului, Michael Turner.‎


Cu ocazia întrevederilor la Congres, a fost organizată o ceremonie de decorare de către Președintele României a cinci membri ai Congresului SUA, cu Ordinul Național ,,Steaua României''. 


Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Donal Trump este elementul central al vizitei șefului statului român la Washington și va fi un prilej pentru a discuta perspectivele Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite.


Președintele Iohannis se va întâlni, astăzi, cu președintele SUA Donald Trump, fiind primul președinte est-european care ajunge la Casa Albă.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3796 secunde