Klaus Iohannis: "Demersul de revizuire a Constituției va trebui realizat cu maximă responsabilitate"

253
Klaus Iohannis:
Președintele Klaus Iohannis a transmis, ieri, un mesaj cu prilejul Zilei Constituției României, în care afirmă că orice demers de revizuire va trebui realizat cu maximă responsabilitate, obiectivul fiind acela de a avea o Lege fundamentală modernizată, care să permită construcția unui edificiu statal puternic și eficient.


"În tot acest proces de maturizare a democrației noastre, interiorizarea valorilor constituționale, crearea unei culturi a constituționalismului reprezintă, de fapt, cel mai important proces. Actorii statali, învestiți cu putere de Legea fundamentală, sunt cei care transformă construcția constituțională într-o realitate practică. Înțelegerea profundă a semnificației și spiritului textelor constituționale, buna-credință și loialitatea constituțională presupun un atașament autentic față de principiile Legii Fundamentale", afirmă președintele, conform unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.


Constituția este mai mult decât o Lege fundamentală, adaugă șeful statului, este un angajament pentru democrație.
"Constituția dă sens comunității politice, sancționează derapajele, limitează puterea și menține echilibrul ei. Dimensiunea sa simbolică este aceea de a se constitui într-un reper pentru desfășurarea activității instituțiilor statului în asigurarea unei guvernări responsabile, în care drepturile și libertățile cetățenești sunt efectiv garantate. Ca președinte al României, voi rămâne profund dedicat rolului constituțional de a veghea la respectarea Legii Fundamentale și la buna funcționare a autorităților publice. A trăi sub protecția unei constituții democratice este, poate, unul dintre cele mai de preț privilegii pe care o societate le poate cunoaște, iar de înțelegerea literei și spiritului său depinde, în mod direct, viitorul acestei națiuni", a mai spus Klaus Iohannis. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4956 secunde