Klaus Iohannis: „Crimele de la Revoluție nu pot rămâne nepedepsite“

de Cuget Liber Marţi, 09 Aprilie 2019 202
Președintele Klaus Iohannis salută finalizarea investigațiilor în „Dosarul Revoluției" și trimiterea cauzei spre judecare, considerând că acesta reprezintă un pas extrem de important, după o lungă perioadă de timp, în stabilirea adevărului cu privire la evenimentele din Decembrie 1989, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.


„Crimele de la Revoluție nu pot rămâne nepedepsite!“, arată Administrația Prezidențială în comunicat.
Șeful statului subliniază importanța deosebită a cauzei istorice privind Revoluția din 1989 și apreciază că anunțul privind finalizarea anchetei judiciare și trimiterea în instanță reprezintă un demers cu o deosebită însemnătate în responsabilitatea care îi revine Justiției de a stabili adevărul.


„Soluționarea acestei cauze istorice este cu atât mai importantă cu cât o democrație veritabilă este așezată doar pe bazele solide ale adevărului și dreptății“, se precizează în comunicat.


Administrația Prezidențială amintește că, în repetate rânduri, președintele Iohannis a susținut că adevărul trebuie să iasă la iveală și a subliniat necesitatea unei decizii clare, temeinice și legale, cu privire la evenimentele din Decembrie 1989, considerând că aceasta reprezintă o restanță majoră a Justiției române.


„În demersul societății românești de cunoaștere și asumare a trecutului este fundamentală sancționarea faptelor care au reprezentat un atac direct la adresa vieții și demnității umane în timpul Revoluției din Decembrie 1989. Finalizarea anchetei judiciare în «Dosarul Revoluției» reprezintă un act necesar în anul în care marcăm 30 de ani de la prăbușirea comunismului și în care vom rememora idealurile Revoluției din Decembrie 1989 și îi vom onora pe eroii noștri“, a mai transmis Klaus Iohannis.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică

Ultima oră

Titlurile zilei