Klaus Iohannis către Viorica Dăncilă: Încetați să îi mai amăgiți pe români. Nu ați mărit nimic anticipat

168
Klaus Iohannis către Viorica Dăncilă: Încetați să îi mai amăgiți pe români. Nu ați mărit nimic anticipat - originalintalnire3aprilie2018448-1552654902.jpg
Președintele Klaus Iohannis i-a cerut vineri premierului Viorica Dăncilă să nu îi mai amăgească pe români, el precizând că pensiile nu au fost majorate anticipat, ci din contră, măririle promise vor fi acordate cu întârziere.


"În legătură cu pensiile, constat că la Guvern se trăiește într-o lume de-a dreptul paralelă. Nu, doamnă prim-ministru, nu ați mărit nimic anticipat! Încetați să îi mai mințiți pe români. Încetați să îi mai amăgiți pe români și citiți propriul dumneavoastră program de guvernare! Da, acela din scoarță în scoarță! Acolo scrie clar că, în 2018, punctul de pensie va fi 1.100 de lei, iar în 2019, și da, suntem în 2019, va fi 1.265 de lei. Știți cât este punctul de pensie acum? Nu, nu este 1.265 de lei, așa cum ați promis și cum scrie în programul dumneavoastră de guvernare! Este 1.100 de lei. Abia în septembrie, cu creșterea pe care ați promis-o și pe care, sincer, nu știm dacă o veți respecta, va crește la ce ați promis pentru tot anul - 1.265 de lei. Deci, pentru anul 2019, creșterea pensiilor este doar la un sfert din ceea ce ați promis și doar pe ultimul trimestru", a declarat șeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a susținut că "creșterile anticipate" prezentate de premierul Dăncilă reprezintă "doar o acordare întârziată a drepturilor care au fost promise și se cuvin pensionarilor".

"Acesta este adevărul cu pensiile promise și mărite!", a punctat șeful statului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9953 secunde