Klaus Iohannis, apel la parlamentari: "Se impune prelungirea stării de alertă"

254
Klaus Iohannis, apel la parlamentari:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că se impune prelungirea stării de alertă, cu mai puține restricții și a făcut apel către parlamentari în acest sens.

"Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv, internați în spitale, faptul că și ultimul week-end de relaxare totuși s-a simțit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauți și suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă", a afirmat șeful statului, într-o declarație publică, de la Palatul Cotroceni.

El a arătat că în etapa următoare vor fi mai puține restricții propuse, dar consideră că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă.

Totodată, în declarația publică transmisă la televiziunile centrale, Klaus Iohannis a amintit că există măsuri care vor continua, cum ar fi distanțarea, portul măștii de protecție și evitarea aglomerărilor.

El a mai adăugat că această continuare a stării de alertă va fi dezbătută în ședință de membrii Executivului și s-a adresat și membrilor Parlamentului, care trebuie să aprobe această măsură.

"Stimați parlamentari, fiți responsabili, gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament, dar, dacă sprijiniți Guvernul, atunci putem să controlăm eficient și am dovedit-o. Putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei", a punctat președintele Klaus Iohannis.

Totodată, președintele a apreciat că măsurile luate până în prezent au fost corecte.

"Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării, acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte", a afirmat Iohannis. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4307 secunde