Kelemen Hunor rămâne fără distincția "Steaua României"

356
Kelemen Hunor rămâne fără distincția
Consiliul de Onoare al Ordinului Național "Steaua României" a decis, ieri, retragerea distincției acordate președintelui UDMR, Kelemen Hunor, ca urmare a faptului că într-un interviu acordat, recent, acesta a apreciat că reprezentanții Uniunii și maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului, a declarat pentru Agerpres Mircea Geoană, membru al acestui for.

Decizia va fi înaintată președintelui Klaus Iohannis, care va hotărî dacă retrage sau nu distincția, prin decret prezidențial.

Hotărârea a fost luată cu cinci voturi "pentru" și o "abținere", în condițiile în care unul dintre membri a absentat.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a acordat, recent, un interviu cotidianului clujean de limba maghiară Szabadsag, în care a vorbit despre pregătirile pentru Centenarul Marii Uniri din 2018. Liderul UDMR ar fi spus că reprezentanții Uniunii și maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului și se teme că, în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani, politicienii români vor recurge la discursuri naționaliste.

În anul 2000, Kelemen Hunor a primit Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor.

La rândul lui, președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că maghiarii trebuie să-și asume fără teamă opiniile, chiar dacă le sunt retrase toate distincțiile.

"Noi trebuie să ne asumăm opiniile fără teamă, chiar și dacă ne sunt retrase toate distincțiile primite. Obiectivul nostru, al maghiarilor din România, trebuie să fie, în continuare, asumarea în mod liber a opiniilor noastre, să gândim și să lucrăm împreună cu toți românii care sunt deschiși dialogului", a precizat Kelemen Hunor, prin intermediul unui comunicat de presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3534 secunde