Iohannis: "Voi merge la Guvern. Am constatat o dorință de colaborare din partea doamnei premier"

280
Iohannis:
Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că va merge la ședințele de Guvern, după ce a constatat o dorință de colaborare din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă.

"Am solicitat agenda ședinței de Guvern. Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru președinția Consiliului UE și, chiar dacă suntem pregătiți, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorință de colaborare, ca să zic așa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la ședințele de Guvern", a declarat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, luni, o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care i-a solicitat agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

"În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului. Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/ aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009", arăta șeful statului în scrisoare.

Klaus Iohannis sublinia că, potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Executivului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8224 secunde