Iohannis: România va susține o eventuală majorare a contribuției la bugetul UE

120
1
Iohannis: România va susține o eventuală majorare a contribuției la bugetul UE - ioha-1519455824.jpg
România va sprijini o eventuală majorare modică a contribuției naționale la bugetul UE, astfel încât să fie menținute alocări adecvate pentru politicile Uniunii, în special pentru politica de coeziune și cea agricolă comună, a declarat președintele Klaus Iohannis, care a participat, vineri, la reuniunea informală a Consiliului European de la Bruxelles.


Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, pentru România, viitorul cadru bugetar al UE post 2020, care a fost discutat la reuniunea informală a Consiliului European, prezintă o importanță aparte, fiind unul dintre principalele dosare pe care țara noastră le va gestiona pe durata mandatului președinției Consiliului UE.


"Președintele Klaus Iohannis a evidențiat importanța menținerii unității statelor membre spre obținerea unui consens, subliniind faptul că România va acționa, în calitate de președinție a Consiliului UE, pentru facilitarea unui acord politic privind bugetul Uniunii Europene după 2020", se precizează în comunicat.


Șeful statului a susținut că procesul de negociere trebuie să conducă la un buget al Uniunii "ambițios, modern și care să permită avansarea proiectului european și să răspundă așteptărilor tuturor cetățenilor UE".


De asemenea, el a evidențiat necesitatea unui buget suficient, care să susțină în continuare finanțarea adecvată a politicilor care au condus la creștere și dezvoltare.


"Președintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea creșterii convergenței ca principală prioritate, cu menținerea alocărilor substanțiale pentru politicile tradiționale ale UE, care și-au demonstrat valoarea adăugată și beneficiile pentru statele membre. În acest sens, președintele României s-a pronunțat pentru finanțarea adecvată a Politicii de Coeziune în vederea reducerii decalajelor dintre statele membre și regiuni, dar și pentru reformarea acesteia pentru a răspunde cât mai bine nevoilor actuale ale statelor membre UE", arată Administrația Prezidențială.


Comentează știrea

Orban
24 februarie 2018
La muncă nu la întins mâna

Huooooo asta înseamnă taxe și impozite mai mari

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8279 secunde