Iohannis, reacție de la Bruxelles: O susțin pe Kovesi. Nu există motive temeinice pentru revocare

162
Iohannis, reacție de la Bruxelles: O susțin pe Kovesi. Nu există motive temeinice pentru revocare - 440665xvp4xm1yqpsx8u3pfkgcrvz1my-1519385045.jpg
Președintele Klaus Iohannis a vorbit, de la Bruxelles, pe tema raportului prezentat de ministrul Justiției și a începerii procedurii de revocare în cazul Laurei Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA. 


Klaus Iohannis a explicat că, din perspectiva sa, nu există motive pentru revocarea procurorului șef al DNA, exprimându-și mirarea că raportul citit de ministrul Justiției nu și-a făcut apariția.

"Asta e o procedură care va mai dura. Aseară m-am exprimat instituțional. Asta e părerea mea. Nu a văzut nimeni raportul pe care s-a bazat dl ministru, dar prestația de aseară, sincer, nu mi-a plăcut. Nu știm în ce măsură cele prezentate reflectă raportul sau nu.

A fost lipsit și de temeinicie. Nu au fost motive temeinice pentru revocare. Legea prevede, detaliat, ce anume se urmărește când se întocmește un astfel de raport. Mult promisul raport nu a apărut pe site-ul ministerului. Când îl vom avea, vom încerca să îl deslușim.

O susțin pe doamna Kovesi și activitatea DNA. M-am exprimat în repetate rânduri.

Am avut o discuție cu Toader, nu i s-a părut necesar să mă informeze, nici eu nu l-am întrebat", a spus președintele jurnaliștilor, de la Bruxelles.

Iohannis a mai spus: "Dacă legea spune că președintele revocă, e o chestiune de oportunitate politică. Doar președintele poate face asta. Atât timp cât nu am văzut un raport, mi-e greu să fac vreo evaluare. Va mai dura un timp".

Întrebat care va fi atitudinea aliaților străini în privința acestei situații, Klaus Iohannis a explicat: "Este clar că unii vor fi nedumeriți. Alții își vor pune și alte întrebări și, cu siguranță, acest demers nu va duce spre îmbunătățirea imaginii României".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2789 secunde