Iohannis: "PSD amanetează viitorul țării". Dragnea: "Vom continua programul, nu ne oprim aici"

463

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a atacat programul PSD, spunând că acesta este pe contrasensul logicii economice, iar PSD nu reușește să urmeze nici măcar propriul program, ajungând să amaneteze viitorul țării. 


Șeful statului a cerut din nou demisia premierului Viorica Dăncilă, acuzând Executivul că nu atrage fonduri și nu se ocupă de investiții.


"S-au publicat datele care arată execuția bugetară din primul trimestru al anului 2018, date publicate cu întârziere. Mă voi referi la aceste date care arată execuția finanțelor publice. Programul de guvernare PSD s-a aflat, de la bun început, pe contrasensul unei logici economice elementare. PSD a propus românilor scăderea taxelor și impozitelor, pe de altă parte au propus o creștere puternică a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, drumuri, au spus ei, pentru școli. Pentru economiști, dar și pentru cei interesați de această abordare a produs surprindere. Este vorba de un fel de magie economică propusă de PSD. Scăderea impozitelor, creșterea salariilor și realizarea tuturor celorlalte lucruri este o ecuație care va fi dusă cu greu la bun sfârșit. Trebuie să vedem cât va mai ține această iluzie creată de PSD", a declarat președintele Klaus Iohannis.


În plus, președintele a acuzat guvernarea că ignoră investițiile importante.


Evoluția economiei este pozitivă


La rândul lui, președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că actuala coaliție va continua implementarea programului de guvernare în ciuda atacurilor publice din partea președintelui Iohannis. Acesta este de părere că, în urma declarațiilor date de președintele României, "oamenii sunt confuzați în urma acestor informații mincinoase repetate la nesfârșit".


El a afirmat că evoluția economiei este pozitivă și, prin urmare, PSD nu se va opri aici.


"În ceea ce privește datele economice, în ceea ce privește datele financiare, în ceea ce privește datele colectării veniturilor la buget, suntem în creștere. Nu ne oprim aici. Evoluția este pozitivă. Cu toate piedicile politice care sunt puse de președintele Iohannis, cu toate atacurile publice din partea președintelui Iohannis, acest Guvern își va implementa programul de guvernare", a afirmat Dragnea.


El apreciază că declarațiile președintelui Klaus Iohannis cu privire la situația economică a României sunt de natură politică.


"Eu cred că această ieșire a avut mai multe obiective, politic vorbind. Primul obiectiv să încerce să justifice cererea de demisie a doamnei prim-ministru Dăncilă de săptămâna trecută, legând-o, vezi Doamne, de niște date economice care sunt false și care sunt niște minciuni, pentru a nu se rostogoli ideea că i-a cerut demisia că a făcut o vizită în Israel. De asemenea, este foarte greu să nu înțelegem sau să nu realizăm că este o implicare politică așa cum nu ar trebui să aibă, constituțional, un președinte al României", a adăugat liderul PSD.


Acesta consideră că măsurile economice prin care a fost scăzut nivelul de impozitare și majorat nivelul cheltuielilor publice este unul corect, nu "o magie economică", așa cum o consideră șeful statului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.614 secunde