Iohannis: "Premierul încalcă flagrant Constituția și afectează grav credibilitatea României"

268
Iohannis:
Președintele Klaus Iohannis susține că refuzul premierului Viorica Dăncilă de a se consulta cu el în ceea ce privește problema comisarului european, "care vizează reputația țării noastre", reprezintă o încălcare flagrantă a Constituției și afectează grav credibilitatea României.

"Doamna Viorica Dăncilă continuă să demonstreze tuturor că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului. Refuzul de a se consulta astăzi cu Președintele României pe o problemă care vizează reputația țării noastre este o încălcare flagrantă a Constituției.

Gestul premierului arată, totodată, diletantismul și o totală lipsă de responsabilitate politică. Încăpățânarea prim-ministrului de a-și susține prietenii politici pentru o funcție în Uniunea Europeană, în ciuda evidentelor probleme de integritate, a dus deja la un eșec uriaș și riscă să producă daune semnificative României, inclusiv pierderea portofoliului de comisar european pe Transporturi de către țara noastră", a afirmat Iohannis, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

El i-a transmis premierului să nu mai riște credibilitatea țării "pentru interese meschine de partid".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5717 secunde