Iohannis pleacă în Italia. Prima vizită de stat a unui președinte român, în ultimii 45 de ani

121
Iohannis pleacă în Italia. Prima vizită de stat a unui președinte român, în ultimii 45 de ani - 61986769-1539502158.jpg
Președintele Klaus Iohannis începe duminică o vizită de stat în Italia, prima după 45 de ani, informează Administrația Prezidențială.


"Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 14-17 octombrie a.c., o vizită de stat în Republica Italiană, aceasta fiind prima vizită de stat din ultimii 45 de ani. (...) Duminică, 14 octombrie a.c., la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Președintele României va avea o întrevedere cu reprezentanți de marcă ai cultelor religioase ortodox, greco-catolic și romano-catolic. În cursul serii, Președintele Klaus Iohannis va participa la un moment simbolic al vizitei, cu încărcătură deosebită pentru relația bilaterală dintre cele două state – iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului României", se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis va avea convorbiri oficiale, pe 15 octombrie, cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, pe teme legate de Parteneriatul Strategic Consolidat dintre cele două țări, precum și de cooperarea în plan european, internațional și securitar.

"În cadrul dialogului, o atenție deosebită va fi acordată reconfirmării caracterului special al relației bilaterale, aprofundării Parteneriatului Strategic Consolidat, întăririi cooperării economice și rolului comunității românești din Italia. Va fi realizat, totodată, un schimb de opinii pe temele de actualitate ale agendei UE, inclusiv în contextul pregătirii exercitării Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, precum și pe teme internaționale", conform sursei menționate, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5559 secunde