Iohannis: Militarii români - adevărați ambasadori ai României

165
Iohannis: Militarii români - adevărați ambasadori ai României - iohannisafganistanromanianato-1573470269.jpg
Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații, în care afirmă că militarii care participă la misiunile din străinătate sunt adevărați ambasadori ai României.


"Celebrarea Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații ne oferă prilejul de a transmite recunoștința noastră pentru militarii întorși din teatrele de operații și de a ne omagia eroii căzuți la datorie sub drapelul României. (...) România își îndeplinește cu profesionalism angajamentele asumate ca aliat și membru al comunității internaționale și este un furnizor de securitate în Regiunea Mării Negre, o zonă cu multe și dinamice provocări de securitate. Datorăm acest lucru, în mare măsură, militarilor prezenți în teatre de operații din afara teritoriului național. Îmi exprim aprecierea față de cadrele militare române care participă la misiunile din Angola, Afganistan, Irak, Bosnia și Herțegovina și Kosovo și care constituie adevărate exemple de competență profesională, de simț al datoriei față de țară și de spirit de sacrificiu. Militarii noștri se bucură de respectul camarazilor din statele aliate și partenere și sunt adevărați ambasadori ai României, acolo unde interesele țării noastre o cer", spune șeful statului în mesaj.


El îi felicită pe militarii români care participă la misiuni de risc, pentru modul în care își îndeplinesc sarcinile, "animați de onoare și de vocația ultimă de a-și apăra țara" și le mulțumește familiilor rămase acasă, care înțeleg cât este de important să îi sprijine pe cei plecați pentru a contribui la promovarea României în lume și la consolidarea statutului său de membru al NATO, UE și partener strategic al SUA.


"La ceas aniversar, aduc un omagiu militarilor căzuți la datorie, iar veteranilor din teatrele de operații le urez multă sănătate și succes în activitate", transmite Iohannis.


Șeful statului amintește că data de 11 noiembrie este sărbătorită în întreaga Europă și marchează intrarea în vigoare, în anul 1918, a Armistițiului semnat între Puterile Antantei și Germania, care a încheiat Primul Război Mondial, moment în care au fost create condițiile favorabile realizării Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3996 secunde