Iohannis, discurs rostit în prezența Papei

177
Iohannis, discurs rostit în prezența Papei - screenshot1196236200-1559307124.jpg
Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, în discursul rostit în prezența Papei că, în urmă cu o săptămână, destinul european a fost confirmat cu forță de românii din țară și din străinătate și că trebuie să avem grijă de casa noastră, Europa.


iplomația pontificală continuă să reprezinte un factor ''pacificator'' și ''de echilibru'' în abordarea problemelor de pe agenda globală, a declarat, vineri, președintele Klaus Iohannis, adăugând că românii privesc vizita Papei Francisc ca pe o nouă încurajare de a contribui la o societate a dreptății și la o lume a iubirii dintre oameni, potrivit Agerpres.


"La finalul vizitei sale în România, Sfântul Ioan Paul al II-lea ne-a lăsat, la 9 mai 1999, un puternic mesaj de încredere în viitorul țării noastre, în vocația sa europeană, în rolul civilizației noastre de punte între Occident și Orient. Astăzi, vă pot mărturisi că mesajul primit atunci a rodit, iar România și-a regăsit destinul în familia Europei unite. În urmă cu mai puțin de o săptămână, acest destin european a fost reconfirmat cu forță de românii din țară și de cei din străinătate. Diplomația pontificală continuă să reprezinte un factor pacificator și de echilibru în abordarea problemelor de pe agenda globală. În fața provocărilor contemporane, cetățenii României privesc vizita Sanctității Voastre ca pe o nouă încurajare de a se împlini prin înfăptuirea binelui comun, de a contribui la o societate a dreptății și la o lume a iubirii dintre oameni", a afirmat Iohannis, la întâlnirea Papei Francisc cu autoritățile statului, societatea civilă și corpul diplomatic, care are loc la Palatul Cotroceni.


El a arătat că este o mare bucurie să-l primească pe Papa Francisc la Palatul Cotroceni.


"Vă veți afla pentru câteva zile pe tărâmul Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, și sunt convins, Sfinte Părinte, că în București, la Iași, la Șumuleu Ciuc și la Blaj veți fi întâmpinat cu cea mai mare căldură. Veți putea cunoaște țara pe care Sfântul Ioan Paul al II-lea a denumit-o, atât de frumos, 'grădina Maicii Domnului'. La rândul nostru, ne vom bucura să fim gazdele Episcopului Romei, locul rădăcinilor noastre de limbă și credință", a spus Iohannis.


El a amintit că în această perioadă România își exercită primul mandat la Președinția Consiliului Uniunii Europene.


"Așa cum ați subliniat în diferite ocazii, trebuie să avem grijă de casa noastră comună - Europa", a afirmat șeful statului, precizând că prin declarația adoptată pe 9 mai la summitul de la Sibiu liderii europeni au reafirmat cu claritate "voința de a lucra împreună pentru o Europă reunită în pace și democrație, o singură Europa, condusă de valorile și libertățile sale".


Președintele Klaus Iohannis a mai spus, în discursul rostit în prezența Papei că, în urmă cu o săptămână, destinul european a fost confirmat cu forță de românii din țară și din străinătate și că trebuie să avem grijă de casa noastră, Europa, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4164 secunde