Iohannis, despre Acordul pentru Brexit: Sunt foarte bucuros că s-au făcut progrese

124
Iohannis, despre Acordul pentru Brexit: Sunt foarte bucuros că s-au făcut progrese - klausiohannis-1571327067.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis, care participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, a declarat, joi, că este bucuros că s-au făcut progrese în negocierea Acordului pentru Brexit.


Acesta s-a declarat optimist că acest acord va fi aprobat în Consiliul European.


"Pentru românii din Marea Britanie înseamnă și ce a însemnat și prima formă și ar fi foarte bine dacă de data aceasta am ajunge la o înțelegere care pe urmă se pune în practică", a spus șeful statului înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.


"În acord, lucrurile care au fost negociate și acceptate de ambele părți nu s-au schimbat, ele au fost păstrate, ceea ce s-a renegociat și s-a schimbat în unele părți este partea numită ‘back stop’, deci înțelegerea pe granița între Irlanda și Irlanda de Nord. Sunt foarte bucuros că s-au făcut progrese semnificative. Acum trebuie să vedem dacă reușim în Consiliu și sunt optimist să aprobăm acordul, pe urmă să vedem dacă și la Londra se va găsi aprobare pentru acest acord", a adăugat acesta.


Potrivit Agerpres, el a reiterat că cea mai bună variantă ar fi un Brexit cu acord.


″În cazul nostru, pentru românii noștri din Marea Britanie, ar însemna să le fie asigurate toate drepturile", a spus Iohannis.


Marea Britanie și Uniunea Europeană (UE) au ajuns la un nou acord al Brexitului, a anunțat joi premierul britanic Boris Johnson. 


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3653 secunde