Iohannis, atac violent: "PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor!"

634
Iohannis, atac violent:
Președintele Klaus Iohannis a criticat, astăzi, proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, susținând că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaților.

"Jo napot kivanok, PSD. Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României.

În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri?", a spus șeful statului într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni.

Camera Deputaților a adoptat tacit proiectul privind Statutul de autonomie al Ținutului Secuiesc, acesta urmând să intre în dezbaterea Senatului, care este for decizional.

Ca urmare a faptului că termenul de dezbatere și vot a fost depășit în Camera Deputaților, iar acest for a constatat adoptarea tacită a proiectului în ședința din 23 aprilie, propunerea legislativă a trecut în forma depusă de inițiatori - deputații UDMR Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy și Biro Zsolt-Istvan. Raportul Comisiei pentru administrație a fost de respingere.

Proiectul prevede ca Ținutul Secuiesc să devină regiune autonomă cu personalitate juridică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.469 secunde