Iohannis, atac la Dragnea: Este inadmisibil ca un politician-infractor să amenințe magistrații

646
Iohannis, atac la Dragnea: Este inadmisibil  ca un politician-infractor să amenințe magistrații - fondiohannis44-1528813656.jpg
Președintele Klaus Iohannis a dat, ieri, primele declarații publice legate de subiectul revocării șefei DNA, Laura Codruța Koveși, după ce CCR a motivat decizia în privința acesteia.

Întrebat cu privire la orizontul de timp în care va lua o decizie privind eventuala revocare din funcția de procuror-șef al DNA a Laurei Codruța Kovesi, șeful statului a spus că este nevoie să reacționeze într-un timp rezonabil.

"Este nevoie să reacționez într-un timp rezonabil, nu putem să stăm, de exemplu, până în decembrie. Dar nu cred că cineva serios așteaptă de la mine să aplic mecanic o decizie într-o zi sau două. Repet, nu-mi doresc să ajungem într-un stat care se bazează pe o formă fără fond, ci doresc, dacă aceste teme acum au apărut, să avem o dezbatere, să avem o discuție, să ne lămurim înainte să facem un pas", a spus președintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă o eventuală demisie a Laurei Codruța Kovesi ar detensiona situația, el a negat.

"În mod paradoxal, nu, fiindcă întrebările au fost puse, lucrurile au fost scrise într-o motivare a deciziei CCR și ele trebuie să primească un răspuns. Nu putem să stăm și să ne întrebăm: bun, și acum ce-i cu procurorii, și acum ce-i cu lupta anticorupție? Nu, lupta anticorupție trebuie să continue, procurorii trebuie să fie independenți, în niciun caz nu pot fi controlați politic, nu putem să avem un superministru care dictează președintelui ce să facă. Deci, aceste lucruri sunt foarte importante de lămurit, altfel rămânem cu o incertitudine care agravează lucrurile, în loc să le lămurească", a explicat președintele Iohannis.

El a conchis că nu încalcă Legea fundamentală nedând un răspuns rapid la această chestiune, ci că veghează la aplicarea Constituției.

"Pe bună dreptate

s-au revoltat magistrații"

În altă ordine de idei, referitor la interviul pe care liderul PSD Liviu Dragnea l-a dat la un post de televiziune după mitingul organizat de social-democrați în Piața Victoriei, președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că este inadmisibil faptul că un politician care este și infractor să amenințe magistrații.

"Pe bună dreptate s-au revoltat magistrații, adică cum se trezește un politician care mai este și infractor să se ducă la televizor să amenințe acolo magistrații, după ce a convocat un miting mediocru antijustiție. Deci este inadmisibil", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

În context, el a subliniat că statul nu trebuie lăsat să intre într-o situație de incertitudine de dragul unuia care vrea să fie mai puternic decât e sănătos.

"Nu putem să lăsăm statul să intre într-o situație de incertitudine, să intrăm în derivă și să ne trezim că, în loc să consolidăm democrația românească, noi, așa de dragul unuia care vrea să fie mai puternic decât e sănătos, renunțăm la valori democratice", a spus Iohannis.

Reamintim că, duminică seara, la un post de televiziune, președintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat motivele pentru care social-democrații au organizat o manifestație.

"Noi am făcut mitingul ăsta din mai multe motive. Primul motiv și cel mai puternic motiv este de a protesta puternic împotriva acestui sistem odios, nenorocit, pe care îl gestionează o mână de securiști, o mână mai mare, care este patronat de Klaus Iohannis, care este unul din beneficiarii principali ai acestui sistem, prin uneltele pe care le au șefii Parchetelor, ofițeri din servicii, Pahonțu, care e unul din liderii importanți ai statului paralel, și toți ceilalți, toate ‘portocalele’ pe care dumneavoastră le-ați arătat și care încep să iasă la iveală în continuare", a declarat Liviu Dragnea, în cadrul interviului acordat la postul de televiziune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0443 secunde