Iohannis, atac dur, după adoptarea Codului Administrativ: PSD distruge administrația pentru BARONI

157
Iohannis, atac dur, după adoptarea Codului Administrativ: PSD distruge administrația pentru BARONI - klausiohannisdministratiaprezide-1561485126.jpg
Președintele Klaus Iohannis a criticat, în termeni extrem de duri, decizia Guvernului de a adopta, marți, prin ordonanță de urgență, controversatul Cod Administrativ. "PSD vrea să demonstreze cu toată tăria că sfidarea românilor este prioritatea zero a acestei guvernări", spune Iohannis.

"În urma adoptării de către Guvern a Codului Administrativ prin Ordonanță de Urgență, Președintele României atrage atenția că după doi ani în care a încercat prin toate mijloacele să îngenuncheze Justiția de dragul unor corupți, PSD vrea acum să distrugă Administrația de dragul baronilor locali. Este extrem de grav că o lege esențială precum Codul Administrativ, care înglobează sute de reglementări, cuprinse în prezent în mai multe acte normative, și care reprezintă practic baza legală a administrației publice din România, a fost adoptată de către Guvern prin Ordonanță de Urgență. OUG este un instrument prevăzut în Constituție în mod explicit doar pentru situații extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Totodată, Iohannis avertizează Guvernul că acest instrument "nu mai poate fi folosit în continuare excesiv, în condițiile în care cetățenii s-au exprimat atât de clar pe 26 mai pentru nevoia de transparență și predictibilitate în legiferare".

Sursa: romaniatv.net 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3258 secunde