Eugen Teodorovici dă asigurări

Impozitul pe venit pe primul trimestru va fi alocat în întregime UAT-urilor

188
Impozitul pe venit pe primul trimestru va fi alocat  în întregime UAT-urilor - teodorovici-1563459343.jpg
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, ieri, că, în cadrul discuțiilor purtate miercuri la Guvern cu structurile asociative din administrația locală, le-a transmis că impozitul pe venit pe primul trimestru va fi alocat în întregime UAT-urilor.

"S-a discutat foarte clar și transparent. Noi am spus foarte clar: impozitul pe venit pe primul trimestru va fi alocat în întregime UAT-urilor. Pentru luna martie se împarte pe formulă, așa cum spune Legea bugetului, iar pe ianuarie și februarie, în mod normal, sunt două variante, pe formulă sau alocarea, cum spune principiul echilibrării, pentru cei care au nevoie ca la final de an să funcționeze. Decizia aceasta o să o ia structurile asociative, nu o ia Ministerul de Finanțe, noi am alocat în întregime impozitul pe venit, decizia le aparține", a afirmat Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

Ministrul Finanțelor Publice a explicat că, de asemenea, "toate cheltuielile legate de partea socială, persoane cu handicap și însoțitori, la fel, sunt alocate, sunt asigurate, exact în procentul pe care legea de astăzi îl prevede, nimic altceva".

"A rămas că mai avem discuții și luni și marți, cum este normal, pentru a definitiva toate aceste elemente rămase încă în suspans. Ce au ridicat primarii sau unii dintre primari la discuția cu presa au fost și alte aspecte, care nu fac astăzi subiectul rectificării, probleme generale, legate de partea de educație, de cheltuielile pe educație, de bursele impuse, poate, prin legi date de Parlament, la nivel local și multe altele. Deci, chestiunile se vor discuta în continuare și luni și marți și sunt convins că la momentul rectificării UAT-urile vor fi mulțumite", a mai spus Teodorovici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0562 secunde