Îmbrânceli înaintea ședinței de Guvern România-Republica Moldova, de la Neptun

165
1
Îmbrânceli înaintea ședinței de Guvern  România-Republica Moldova, de la Neptun - neptunvictorpontasivaleriustrele-1442935164.jpg

Articole de la același autor

Guvernele României și Republicii Moldova au avut, ieri, o ședință comună, în stațiunea Neptun, condusă de prim-ministrul Victor Ponta și prim-ministrul moldovean Valeriu Streleț, ședință la care s-au stabilit noile proiecte comune ale celor două state.

În acest context, peste 300 de persoane s-au adunat în fața clădirii unde avea loc întâlnirea, oamenii strigând "Vrem unire", "Basarabia e România" și "Trăiască, trăiască, să-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească". Totodată, cei prezenți aveau pancarte cu mesaje unioniste, precum "Politică externă comună" și "DNA, treci Prutul".

Mitingul a fost organizat de Platforma Unionistă "Acțiunea 2012", oamenii spunând că au venit să transmită reprezentanților guvernelor României și Republicii Moldova că ar trebui să fie stabilit un calendar pentru unirea celor două state. La un moment dat, basarabenii au forțat cordonul de jandarmi deoarece insistau să discute cu reprezentanții celor două guverne, însă, în cele din urmă, spiritele s-au calmat.

În ceea ce privește întâlnirea dintre cei doi premieri, o atenție specială a fost acordată continuării proiectelor de infrastructură în domeniul energetic, pentru asigurarea interconectării sistemelor naționale electrice și de gaze naturale, precum și în domeniul transporturilor, prin proiectarea și realizarea unor noi poduri peste Prut. Alte proiecte care au fost analizate în cadrul ședinței au vizat domenii ale agriculturii, protecției mediului și dezvoltarea domeniului sănătății, prin extinderea serviciului de intervenție de urgențe în Republica Moldova.

Totodată, în cadrul întâlnirii, premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, a invocat parteneriatul strategic între România și Republica Moldova, precizând că principalul obiectiv este integrarea europeană, iar o apropiere de România este o apropiere de Europa.

El a mai adăugat că "România este un susținător consecvent și dezinteresat" al parcursului european al Republicii Moldova, iar Chișinăul este profund recunoscător pentru toate proiectele susținute de partea română.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6848 secunde