Guvernul vrea închisoare pentru patronii care nu plătesc contribuțiile sociale pentru angajați

167
Guvernul vrea închisoare pentru patronii care nu plătesc contribuțiile sociale  pentru angajați - guvernulvreainchisoare-1512910887.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanțelor Publice a lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență prin care nereținerea și neîncasarea, reținerea și neplata, respectiv încasarea și neplata a 32 de contribuții, taxe și impozite vor fi sancționate cu închisoare de la 1 la 6 ani.

Proiectul de OUG prevede modificarea Legii 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, astfel încât să fie reincriminată penal fapta angajatorilor de a nu plăti contribuțiile sociale ale angajaților și alte impozite cu reținere la sursă.

"Se incriminează ca faptă de evaziune fiscală, nereținerea și neîncasarea, reținerea și neplata, respectiv încasarea și neplata, în tot sau în parte, cu intenție, în cel mult 30 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și contribuțiilor prevăzute în Anexă", se arată în proiectul citat.

Inițiatorii mai precizează că limitele speciale ale pedepsei prevăzute sunt închisoarea de la 1 an la 6 ani, iar tentativa se pedepsește la jumătatea limitelor infracțiunilor de mai sus, conform Codului Penal.

Totodată, sancționarea formelor agravate ale infracțiunii de evaziune fiscală se propune să se realizeze prin majorarea cu o treime, respectiv cu jumătate a limitelor pedepselor, în cazul faptelor cu conținut agravant, în vederea corelării cu prevederile Codului Penal - Partea Specială. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4689 secunde