Guvernul: Spor de 15% pentru persoanele cu grad de handicap grav

528

Articole de la același autor

Persoanele care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat vor beneficia de un spor de 15% din salariul de bază și pentru activitatea desfășurată în cadrul programului normal de lucru, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

"S-a luat decizia ca persoanele care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat, indiferent de tipul acestuia, să beneficieze de un spor de 15% din salariul de bază și pentru activitatea desfășurată în cadrul programului normal de lucru. Așadar, persoanele care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat fizic, vizual, auditiv, surdo-cecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat și boli rare vor beneficia de acest spor de 15% din salariul de bază sau soldă de funcție sau salariul de funcție, indemnizație de încadrare, așa cum este prevăzut în legislație, mai exact în art. 22 din Legea-cadru 153/2017", a spus Nelu Barbu, citat de Agerpres.

El a menționat că până acum doar nevăzătorii cu handicap grav și accentuat beneficiau de acest spor, situație care genera o diferențiere pe criterii de dizabilitate în ceea ce privește câștigurile salariale realizate de persoanele cu handicap. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2595 secunde