Guvernul alocă bani primăriilor. "Nu are legătură cu moțiunea"

218
Guvernul alocă bani primăriilor.

Articole de la același autor

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat, luni, că în ședința de Guvern de vineri se va adopta o hotărâre prin care se vor aloca 1,4 miliarde de lei pentru funcționarea UAT-urilor, precizând că a doua rectificare bugetară va avea loc în luna noiembrie. 
"Este o alocare de fonduri în baza Ordonanței 12, care se referă la rectificarea bugetară către UAT-uri. Sunt cele 1,4 miliarde de lei pe care le-am menționat de mai multe ori și care se distribuie către UAT-urile din România. Nu este o rectificare, este o hotărâre de guvern care va avea o anexă cu toate comunitățile locale și cu sumele aferente. Au fost discuții și cu o parte din comunitățile locale, dar noi am colaborat foarte mult cu colegii din teritoriu de la finanțele publice locale, pentru că dânșii, practic, au centralizat din fiecare județ în parte și au trimis către centru situația centralizată. Este nevoie de o hotărâre de guvern pentru că ordonanța privind rectificarea asta prevede: prin hotărâre de guvern se alocă fondurile necesare comunităților locale", a explicat Eugen Teodorovici, la Senat, citat de Agerpres. 


Potrivit ministrului, prin această hotărâre de guvern sunt acordate sumele necesare funcționării comunităților locale - salarii, partea socială legată de persoanele cu dizabilități, însoțitori. 


El a menționat că hotărârea de guvern va fi adoptată indiferent de rezultatul moțiunii de cenzură. 
"Nu are nicio legătură cu moțiunea. Este suma care se știe foarte clar. Sumele acestea se distribuie către UAT-uri fără niciun fel de preferință. Sunt principii foarte clare care se aplică orizontal. Sumele se distribuie total transparent în toate comunitățile locale", a spus Teodorovici. 


Ministrul a completat că se lucrează și la proiectul bugetului de stat pe 2020 și la cea de-a doua rectificare bugetară din 2019. 
"Pregătim și bugetul pe 2020. Rectificarea de toamnă, în fine, analize se fac. Undeva în cursul lui noiembrie. Și anul trecut tot așa am făcut-o. Aceasta este perioada celei de-a doua rectificări", a adăugat Eugen Teodorovici.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5096 secunde