Guvernul a dat startul programului social ce vizează copiii din creșe

394
Guvernul a dat startul programului social ce vizează copiii din creșe - guvernuladatstartulrovanaplumb-1556030837.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a anunțat, ieri, că a lansat un program social cu o finanțare de 168 de milioane de euro prin intermediul căruia cel puțin 30.000 de copii cu vârste între 0 și 2 ani, proveniți din familiile vulnerabile, vor beneficia de educație timpurie în creșe.

"Punem în aplicare acest program social care face parte din programul de guvernare al PSD, finanțat cu fonduri europene. Programul se referă la sprijin pentru copii cu vârste între 0 și 2 ani, proveniți din familiile vulnerabile, pentru a beneficia de educație timpurie în creșe, program cu o finanțare de 168 de milioane de euro. Acest program are drept scop creșterea numărului de copii care merg la creșă, dar și măsuri prin care să ajutăm părinții să își crească mai ușor copiii. Să nu uităm că încă în România avem mii de părinți care trebuie să meargă la muncă și în același timp trebuie să se asigure că ai lor copii au o îngrijire corectă, astfel încât să poată să fie liniștiți la muncă. Să nu uităm și de copiii ai căror părinți sunt la muncă în străinătate și care sunt aici, în România, în îngrijirea unei rude sau unei persoane tutore, care au grijă de ei. La aceștia se referă programul. Practic, minimum 30.000 de copii cu vârste între 0 și 2 ani vor beneficia de educație timpurie, copii care provin din familiile cu situație materială precară, adică au venitul pe familie până la salariul minim pe economie", a spus ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, la Digi24.

Copiii vor primi câte 1.400 de lei pe lună

Prin acest program, fiecare copil din această categorie este finanțat cu 1.400 de lei pe lună, timp de doi ani, iar copiii vor fi din toate regiunile țării, cu excepția celor care provin din familii vulnerabile din regiunea București-Ilfov. Pentru copiii din București-Ilfov va exista o alocare de 1.500 de lei pe copil pe lună.

"Numărul minim de copii care pot fi înscriși într-o creșă este de 54. Valoarea maximă a unui proiect pe care îl finanțăm cu fonduri europene este de 900.000 de euro, pentru toate regiunile țării, cu excepția acelor proiecte pentru regiunea București-Ilfov, care au o valoare maximă de un milion de euro. Finanțăm inclusiv cheltuielile suplimentare de consiliere, de informare a părinților, tutorilor, persoanele care au în grijă copiii ai căror părinți sunt la muncă în străinătate. Din totalul valorii proiectului, 10% vor fi bani destinați pentru amenajarea creșelor, pentru dotări cu mobilier sau echipamente specifice desfășurării activității. Poate aplica orice instituție de învățământ acreditată, publică sau privată, furnizori de servicii de consiliere, parteneri sociali din învățământul preuniversitar, instituții de cult, organizații neguvernamentale", a menționat Rovana Plumb. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5227 secunde