Guvernul a aprobat programul geologic național

120
Guvernul a aprobat programul geologic național - camera13364828491368013175138251-1501244178.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a adoptat un proiect de lege pentru aprobarea programului geologic la nivel național, având ca obiectiv, printre altele, asigurarea datelor necesare bazei de ofertare a lucrărilor de explorare viitoare.


Potrivit unui comunicat al Executivului, programul are în vedere creșterea gradului de cunoaștere a potențialului geologic de resurse minerale disponibile la nivel național, prin realizarea de lucrări de prospecțiune și cercetare geologică la nivel național.
Obiectivele specifice ale programului geologic vizează: asigurarea datelor necesare bazei de ofertare a lucrărilor de explorare viitoare; actualizarea informațiilor privind baza de substanțe minerale utile naționale; furnizarea studiilor/rapoartelor de sinteză de evaluare și interpretare a informațiilor; sprijinirea autorităților centrale și locale în fundamentarea programelor de dezvoltare economică viitoare pornind de la baza de materii prime, respectiv de substanțe minerale utile identificate la nivel național, regional și local.


În comunicat se precizează că perioada de derulare a programului, precum și bugetul estimat necesar pentru întreaga perioadă de derulare a acestuia vor fi stabilite prin hotărâre a Guvernului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9677 secunde