Guvernul a alocat bani pentru amenajarea toaletelor în incinta școlilor de la țară

541
Guvernul a alocat bani pentru amenajarea toaletelor în incinta școlilor de la țară - guvernulaalocat-1559327477.jpg

Articole de la același autor

Mai multe unități de învățământ din mediul rural vor scăpa, în sfârșit, de toaletele din fundul curții, improvizate și deloc igienice. Guvernul României a adoptat în ședința de joi, 30 mai, o hotărâre prin care este repartizată suma de 64.900.000 lei pentru finanțarea lucrărilor de amenajare și asigurare cu utilități a grupurilor sanitare din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. 
"Adoptarea acestui act normativ va determina creșterea calității actului educațional și desfășurarea activităților școlare într-un cadru sigur și modern în învățământul preuniversitar. Prin această măsură se urmărește asigurarea de condiții optime, precum și acces egal și sporit la o educație de calitate pentru peste 61.500 de elevi", precizează reprezentanții Ministerului Educației.


Reamintim că în anul 2017, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat funcționau 2.219 unități de învățământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare. În urma măsurilor întreprinse de Executiv și autoritățile locale, la începutul anului 2019, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat mai funcționau 1.180 de școli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcțiilor de învățământ. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5475 secunde