Guvernul a adoptat ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară

306
Guvernul a adoptat ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară - ddd-1586978490.jpg
Guvernul a adoptat ordonanța de urgență privind rectificarea Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor de stat pentru anul 2020, luând în considerare noile date economice ca urmare a crizei provocate de epidemia cu coronavirus, a anunțat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, citat de Agerpres.

"Rectificarea bugetară pentru anul 2020 crește alocările în zona de Sănătate, Muncă, Finanțe, Ordine și Siguranță publică și Lucrări publice. Sunt avute în vedere, în principal, asigurarea resurselor bugetare necesare pentru finanțarea măsurilor de sprijin economic adoptate de Guvern în ultima perioadă, respectiv finanțarea schemei de garantare pentru credite pentru capital de lucru și credite pentru investiții destinate IMM-urilor prin Fondul Național de Garantare și Creditare a IMM-urilor, finanțarea acestei scheme urcă de la 5 miliarde de lei la 15 miliarde de lei și, în cadrul acestei scheme, IMM-urile pot beneficia de credite cu dobândă subvenționată 100%, dobândă zero și comisioane de administrare zero până la sfârșitul acestui an", a precizat Ionel Dancă, miercuri seara, la finalul ședinței de Guvern.

El a adăugat că prin rectificare sunt prevăzute și "alocările bugetare necesare pentru plata indemnizației de șomaj tehnic pentru salariații care în această perioadă au contractele de muncă suspendate, cât și pentru persoanele care prestează servicii în baza altor forme contractuale, precum persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau persoanele prevăzute la categoria alți profesioniști în Codul Civil". "Pentru aceștia au fost alocate sumele necesare pentru plata indemnizației de șomaj tehnic, respectiv 4 miliarde de lei pentru ANOFM care face plățile pentru salariații cu contractele de muncă suspendate și 1,9 miliarde de lei pentru celelalte categorii de beneficiari", a spus Dancă.

De asemenea, în domeniul Sănătății, a arătat el, au fost alocate sumele necesare "atât pentru asigurarea necesarului de materiale medicale și sanitare în combaterea epidemiei cu coronavirus, cât și pentru plata asigurărilor sociale de sănătate sau a drepturilor beneficiarilor de asigurări de sănătate". "Vorbim aici de concedii medicale care au prevăzute o alocare bugetară de un miliard de lei", a precizat Ionel Dancă.

Șeful Cancelariei a adăugat că, practic, alocarea bugetară aferentă măsurilor menționate se ridică, în urma rectificării bugetare, la 3% din PIB.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4343 secunde