Grupul parlamentar PMP de la Senat, desființat

256
Grupul parlamentar PMP de la Senat, desființat - senat3-1528209327.jpg
Grupul parlamentar PMP din Senat nu mai funcționează după ce senatorul Iustin Talpoș și-a anunțat, în plen, demisia din acest grup și trecerea la Partidul Social-Democrat.


"Vreau să vă anunț că demisionez din grupul parlamentar PMP și începând de azi voi activa în grupul parlamentar al PSD", a declarat Talpoș.


În context, liderul grupului parlamentar social-democrat din Senat, Șerban Nicolae, a precizat că grupul parlamentar PSD reprezintă jumătate plus unu din totalul senatorilor, în urma anunțului făcut de Talpoș, coroborat cu cel făcut săptămâna trecută de Ion Ganea, care, de asemenea, a demisionat din PMP pentru a trece la social-democrați.


"În urma anunțului făcut de domnul senator Talpoș, coroborat cu cel făcut de domnul senator Ganea săptămâna trecută, grupul parlamentar al PSD din Senatul României numără 68 de senatori plus cel care vă vorbește, ceea ce înseamnă că la acest moment grupul nostru reprezintă jumătate plus unu din total senatori, așa cum se prezintă astăzi", a menționat Șerban Nicolae, citat de Agerpres.


El a adăugat că, în aceste condiții, grupul parlamentar al PMP nu mai funcționează, întrucât nu mai întrunește numărul minim de membri, respectiv șapte.


"Aș vrea să pun în discuție și să luăm notă de faptul că la acest moment funcționează, potrivit regulamentului, doar cinci grupuri parlamentare, întrucât grupul parlamentar fost al PMP nu mai întrunește numărul minim de membri, respectiv cel de șapte. Vă rog să luăm act de acest lucru", a subliniat senatorul PSD.


Senatorul Ion Ganea și-a anunțat în plen, săptămâna trecută, demisia din PMP și a precizat că își va continua activitatea în grupul PSD.


Potrivit regulamentului Senatului, un grup parlamentar poate fi constituit și poate funcționa numai dacă cuprinde cel puțin șapte senatori, care au fost aleși pe listele aceluiași partid, ale aceleiași organizații a cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțe politice sau alianțe electorale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3996 secunde