Deputatul Robert Turcescu:

"Gruparea PSD-ALDE-UDMR a arătat că nu are nimic de-a face cu transparența"

150

Articole de la același autor

Deputatul PMP Constanța, Robert Turcescu, a susținut public prezentarea proiectului de lege privind înființarea Registrului Național al Lucrărilor de Doctorat în Comisia de Educație a Camerei Deputaților.

Împreună cu Emilia Șercan și în prezența ministrului Educației, Liviu Pop, prezent la lucrările ședinței, a avut loc dezbaterea proiectului de lege ce propunea înființarea Registrului Național al Lucrărilor de Doctorat, precum și obligația școlilor doctorale de a publica în format electronic, în acest registru, toate lucrările de doctorat elaborate din 1990 și până în prezent.

Din păcate, proiectul de lege nu a fost nici măcar supus procesului de vot, ci a suferit modificări, astfel încât deputatul UDMR, Szabo Odon, a considerat oportun a se transfera responsabilitatea publicării acestor lucrări de doctorat în sarcina Bibliotecii Naționale, și nu a Ministerului Educației, așa cum fusese prevăzut.

"În Comisia de Învățămînt, gruparea PSD-ALDE-UDMR a arătat, încă o dată, că nu are nimic de-a face cu transparența. Jucând politic și în apărarea plagiatorilor, încălcând regulamentul Comisiei și invocând motive aberante, au votat împotriva proiectului pe care l-am propus privind înființarea Registrului Național al Lucrărilor de Doctorat, în condițiile în care - foarte important! - eu propuneam și sancțiuni pentru acele școli doctorale care refuză să se conformeze. Ce-au votat? Ceva de noaptea minții: să mute responsabilitatea publicării online a acestor teze de la Ministerul Educației la...Biblioteca Națională! Care Bibliotecă n-are fonduri, n-are oameni și care, dacă ar fi putut, ar fi digitalizat până acum și teze de doctorat, și cărți de mare valoare. Pe scurt: s-au temut, ca de obicei, de reacția opiniei publice și au făcut cu mâna UDMR-ului o propunere aberantă, pe care au votat-o cu voioșie. Rușine", a spus deputatul Robert Turcescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7032 secunde