George Maior, convocat la MAE pentru explicații

de Cuget Liber Luni, 27 August 2018 260
George Maior a fost convocat la MAE pentru a da explicații în urma declarațiilor făcute de ambasadorul României la Washington pe tema scrisorii avocatului lui Donald Trump, Rudolph Giuliani.


George Maior nu a avut o poziție aprobată la nivelul MAE sau al Guvernului și nu reprezintă poziția MAE, transmite Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.


„Îi asigurăm pe partenerii noștri internaționali că în România există voința politică necesară din partea Guvernului României și a Coaliției de Guvernământ de a garanta funcționarea corectă a statului de drept, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, pentru dezvoltarea unei veritabile democrații și combaterea unor fenomene nocive, precum fenomenul corupției. Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului și nu reprezintă poziția MAE. Un ambasador al României ar trebui să fie preocupat ca, în conformitate cu Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat. Rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state. Reamintim că liniile de acțiune ale ambasadorilor sunt agreate la nivelul instituțiilor din România și orice abatere va atrage răspunderea acestora, conform procedurilor în vigoare. În acest sens, domnul ambasador George Maior va fi chemat pentru explicații în Centrala MAE”, a precizat MAE în comunicat. 


Ambasadorul României la Washington, George Maior, a afirmat, luni, referitor la scrisoarea transmisă autorităților de la București de avocatul președintelui președintelui american Donald Trump, Rudolph Giuliani, către oficialii români, în care cere verificarea protocoalelor secrete ale SRI, că acesta este un personaj „spumos și combativ”, el reprezentând „expresia unui lobby inițiat de anumite forțe” care vor să apere persoane din România cu probleme penale.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei